Vazby Martina Romana z ČEZu na plzeňskou Škodu prověří policie

Zvláštní policejní tým začne prověřovat vazby bývalého šéfa ČEZu Martina Romana na plzeňskou Škodu. V minulém týdnu naznačila Mladá fronta Dnes, že Roman mohl být vlastníkem společnosti Škoda. Následně pak v pozici šéfa ČEZu byl u toho, když Škoda a další firmy z její skupiny získávaly miliardové zakázky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Roman

Martin Roman | Zdroj: ČTK

Pokud by se tyto informace potvrdily, šlo by o střet zájmů.

Celou věc nechá v příštím týdnu prověřit ministr financí Miroslav Kalousek přímo uvnitř energetické společnosti ČEZ. „V první řadě požádám předsedu představenstva a generálního ředitele, ať mi sdělí své stanovisko, zda mohlo či nemohlo v minulosti docházet ke konfliktu zájmů,“ uvedl Kalousek.

S tímto postupem souhlasí i opoziční poslanec a bývalý ministr průmyslu a obchodu Milan Urban. „Myslím, že to je správná cesta, neboť ministerstvo financí je pověřeno výkonem vlastnických práv v ČEZu, kde stát je majoritním vlastníkem,“ souhlasí Urban.

O případ se intenzivně zajímá také protikorupční policie. V nejbližších dnech se sejde speciální tým, který posoudí dosud získané informace a rozhodne o dalším postupu.

Jan Herget, Mirko Kašpar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme