Ve Francii začaly zimní výprodeje, v Rakousku a Německu běží už skoro 2 týdny

Ve Francii začaly zimní výprodeje. Nejpopulárnější jsou v Paříži, lidé se na ně ale těší i v dalších městech. Slevy se obvykle pohybují kolem 30 až 50 procent, výhodně je možné pořídit hlavně oblečení. Podobně jako v Německu či Rakousku, kde výprodeje běží už druhý týden.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzští obchodníci zahajují zimní výprodeje

Francouzští obchodníci zahajují zimní výprodeje | Zdroj: Reuters

Zimní výprodeje potrvají ve Francii pět týdnů. Počet nakupujících roste každým rokem, v Paříži míří do obchodů navíc i turisté. V obchodních domech na bulváru Haussmann dosahují slevy až 60 procent.

„Považují slevy za dobrou věc. Můžeme koupit spoustu věcí mnohem levněji než jindy. Problémem je ale to, že v obchodech je hodně lidí. Obyčejně chodím hned na začátku slev, pak už je to rozebrané,“ tvrdí 42letý učitel z Paříže.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zimních výprodejích ve Francii mluvil tamní zpravodaj ČRo Jan Šmíd

Zimní výprodeje tvoří 13 procent celoročních příjmů obchodníků. Zájem o ně proto stále stoupá.

Podle zpravodaje ČRo v Paříži Jana Šmída se vyplatí i Čechům zajet do Francie na výprodeje. Řada věcí je podle něj totiž v Česku dražších. Navíc slevy v závěru výprodejů dosahují ve Francii až 80 procent.

Češi míří do Vídně či Drážďan

Zatímco ve Francii slevy startují až dnes, v Rakousku a Německu už obchodní domy lákají na levné zboží skoro dva týdny. Zákazníci z Česka tradičně míří třeba do Vídně nebo Drážďan.

V Německu dříve bývalo také jedno konkrétní datum, kdy obchodníci přecenili své zboží, teď ale výprodeje začínají průběžně ještě před koncem vánočních svátků.

V nabídce je letos vzhledem k poměrně mírné zimě hlavně spousta teplého oblečení. A zákazníci za ně zaplatí oproti původním cenám třeba o 70 procent méně.

Jan Šmíd, Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme