Ve Washingtonu začíná bitva o rozpočet. Obama chce bohatým opět zvednout daně

Bílý dům vystřelil první salvu v bitvě o rozpočet na příští rok. Prezident Obama představil návrh, který by měl zpomalit tempo zadlužování. Chce ale znovu zvýšit daně bohatým a to se nelíbí republikánům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Barack Obama

Prezident Barack Obama | Zdroj: Reuters

„Jestli si někdo myslí, že budu snižovat rozpočtový deficit na účet střední třídy, mýlí se,“ upozorňuje prezident Obama a navrhuje zvýšení daní pro Američany s příjmy nad milion dolarů ročně.

To se nelíbí republikánskému předsedovi Sněmovny reprezentantů Johnu Boehnerovi. „Prezident prosadil zvýšení daní v lednu, nevím, proč bychom je měli zvedat znovu,“ říká Boehner.

Rozpočet navržený Bílým domem počítá sice i s rozpočtovými škrty, které chtějí republikáni, je však zřejmé, že v dolní komoře Kongresu, kterou ovládají republikáni, neprojde beze změn a kompromisů.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme