Ve Washingtonu začíná zasedání Světové banky a MMF

Do Washingtonu se sjíždějí představitelé států a vlád na víkendové jarní zasedání Světové banky a Mezinárodního měnového fondu. Dnes by měly být v okolí sousedících finančních institucí instalovány bariéry, i když se první protesty očekávají až v sobotu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generalni ředitel Wolfenshon s hudebniky

Generalni ředitel Wolfenshon s hudebniky | Foto: Světová banka

Odstupující prezident Světové banky James Wolfensohn na tiskové konferenci zhodnodnotil své desetileté vedení. James Wolfensohn se těší mezi 184 členskými zeměmi Světové banky vážnosti a oblibě, což není zatím možné tvrdit o jeho nástupci, Paulu Wolfowitovi, který chce vést světové finance poté, co vedl z Pentagonu válku v Iráku.

James Wolfensohn ale Wolfowitze podpořil. V hodnocení uplynulé dekády se pozastavil zejména nad rozsahem korupce v rozvojovém světě, která ztěžuje boj s chudobou.

Odstupující šéf Světové banky se stal americkým vyslancem pro stahování Izraelců z Gazy a pro pomoc palestinské ekonomice.

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme