Vedení Daimleru navrhuje snížení vlastních platů

Masové protesty zaměstnanců Daimler-Chrysler proti úsporným opatření vedení automobilky, slaví první úspěchy. Vedení koncernu je připraveno si sáhnout na vlastní platy, pokud jejich podřízení přijmou kompromisní řešení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mercedes

Mercedes

Management německo-amerického koncernu se vzdá deseti procent svých roční příjmů. Například šéf automobilky Jürgen Schrempp si vloni přišel na 7,5 miliónu euro, tedy v přepočtu asi 20 miliónů korun měsíčně.

Na zaměstnancích koncernu v souvislosti s výrobou nového Mercedesu třídy C se má ušetřit 500 miliónů euro. V hlavním provozu v Sindelfingenu je navíc ohroženo úsporným programem 6000 pracovních míst, což by znamenalo propuštění každého pátého zaměstnance.

Po kancléři Gerhardu Schröderovi, který vyzval Němce, aby více pracovali, se do sociální debaty vložil také bavorský ministerský předseda Edmund Stoiober, který považuje zvláštní placené přestávky a přesčasy za přežitek.

Martin Hromádka, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme