Vedení Lufthansy se dohodlo s odbory na nové kolektivní smlouvě. Další stávka tak prý nehrozí

Cestující se v příštích dvou letech nemusí bát stávky pozemního personálu německé Lufthansy. Vedení největší evropské letecké společnosti se totiž dohodlo s odbory na podmínkách nové tarifní smlouvy, která bude platit až do března 2015.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letouny Lufthansy na letišti v Düsseldorfu odstavené po dobu stávky

Letouny Lufthansy na letišti v Düsseldorfu odstavené po dobu stávky | Zdroj: ČTK

Třídenní jednací maraton o nové kolektivní smlouvě skončil značným ústupkem ze strany vedení společnosti.

33 tisícům zaměstnanců pozemních a servisních služeb se zvýší platy o 3 až 4,7 procenta, Lufthansa jim navíc garantuje pracovní smlouvy do roku 2020.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zpravodajka Českého rozhlasu v Německu Klára Stejskalová informuje o výsledku jednání

Podle odborů k dohodě napomohla celodenní stávka. Lufthansa musela minulý týden zrušit na 1700 letů, do cíle tak nedorazilo na 150 tisíc cestujících.

Odbory vytvořily na vedení Lufthansy velký tlak. Společnost podle německých médií přišla za jediný den stávky o 15 milionů eur, mnohem horší pro ni ale bylo poškození firemní značky v očích veřejnosti.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme