Vedení Moravanu-Aeroplanes zastavilo výrobu

Vedení společnosti Moravan-Aeroplanes Otrokovice zastavilo výrobu a všem zaměstnancům byl zakázán vstup do areálu podniku. Předseda představenstva Libor Soska tento krok považuje za standardní ve chvíli, kdy se každým dnem očekává vyhlášení konkurzu. Podle něj se má majetek firmy zafixovat do té doby, než přijde správce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadla a větroně

letadla a větroně | Foto: Jan Rosenauer

"Ten krok je dohodnutý se správcem a týká se vlastně přípravy inventarizace a stabilizace majetku před inventarizací," řekl Libor Soska Českému rozhlasu.

Zdůvodnění, že se jedná o ochranu majetku před prohlášením konkurzu, je podle předběžného správce Petra Hejtmara do jisté míry opodstatněné. Ukončení výroby již dohodnutých zakázek ale pokládá za nestandardní postup.

"Oni tu firmu už de facto neřídí, podali na sebe sami konkurz, ale zjevně stávající management už nechce vyrábět pro konkurzní podstatu. Já doufám, že k prohlášení konkurzu dojde do konce tohoto týdne a že to zdrženích těch tří čtyř dnů se potom bude moci ve výrobě dohnat."

S postupem managementu nesouhlasí šéf tamních odborů Milan Mazel. Podle něj je nelogické, aby zaměstnanci chtěli podnik nějak poškodit nebo ho rozkrást, když se ho snaží zachránit.

Marika Táborská, Věra Hotařová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme