Velamos v konkurzu

Finanční a odbytové problémy, kterým delší dobu čelil významný tuzemský výrobce jízdních kol, akciová společnost Velamos, vyvrcholily dnes prohlášením konkursu na firmu. Velamos se tak v krátké době stává již druhým výrobcem kol, který skončil v konkursu. Loni v listopadu dopadla stejně i akciová společnost Favorit Rokycany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

jízdní kolo

jízdní kolo

Výrobce jízdních kol, firma Velamos Sobotín na Šumpersku, byla poslána do konkurzu. Stalo se tak na návrh Všeobecné zdravotní pojišťovny a dalších věřitelů, kterým vedení firmy dluží milionové částky. Podle ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny v Šumperku Rostislava Pumprly všechny pokusy o nápravu ztroskotaly: "Firma Velamos Sobotín je již dlouhodobě naším největším dlužníkem. Naše aktuální pohledávka u této firmy již přesáhla 15 miliónů korun. Se zástupci firmy jsme opakovaně jednali, většinou však bez úspěchu. Poslední možností se jevilo ještě uzavření třístranné dohody mezi Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, firmou Velamos a firmou, která se specializuje na zpeněžování aktiv dlužníků. Bohužel i tato poslední možnost skončila po několikaměsíčním jednání nezdarem."

Přehrát

00:00 / 00:00

Rostislav Pumprla: Všechny pokusy zkrachovaly

Budoucnost podniku Velamos Sobotín je nejistá. Ke konci loňského roku tam pracovaly téměř dvě stovky zaměstnanců.

Markéta Kaclová, Jílková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme