Velická Kordárna může pracovat na reorganizaci firmy

Věřitelé velické Kordárny u Krajského soudu v Brně v úterý rozhodli, že firma může úpadek vyřešit reorganizací. Celková suma přihlášených pohledávek přesahuje pět a půl miliardy, peníze na jejich alespoň částečné uspokojení chce firma získat prodejem výroby ve Velké nad Veličkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud v Brně

Krajský soud v Brně | Foto: Krajský soud v Brně

V Česku jde přitom o jednu z prvních a současně nejkomplexnějších povolených reorganizací velkého podniku po přijetí nového insolvenčního zákona.

"Směr, kterým se vedení společnosti v Kordárně vydalo, nastavuje cestu, která je velmi sledovaná odbornou veřejností a vytváří precedenty do budoucna," řekl Petr Smutný z poradenské firmy, která s Kordárnou spolupracuje.

Kordárna ve Velké nad Veličkou letos v květnu propustila více než stovku zaměstnanců. S dalším masivním propouštěním se teď nepočítá.

Přečtěte si také:
Vláda schválila návrh novely insolvenčního zákona

Hana Ondryášová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme