Velikonoce přilákaly do Česka hlavně seniory ze západní Evropy

Na Velikonoce čekají s nadějí jako každý rok také podnikatelé v cestovním ruchu, kteří se zaměřují na zahraniční turisty. Podle průzkumu analytické společnosti Mag Consulting přilákaly letošní svátky hlavně movitější seniory ze západní Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O zahrádky je velký zájem

O zahrádky je velký zájem | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Podle ředitele Mag Consulting Jaromíra Beránka dali movití zahraniční senioři přednost Česku před Egyptem, kam báli kvůli nepokojům. Českou republiku naproti tomu považují za bezpečnou destinaci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaké budou letošní Velikonoce z pohledu cestovního ruchu, řekl v Ozvěnách dne Jaromír Beránek ze společnosti Mag Consulting

„Poslední týden nám jednoznačně ukázal, že jich přijelo několikanásobně více než v minulých letech. Umíme si to jednoduše vysvětlit, když si propočítáme, že za první čtyři měsíce letošního roku nenavštívilo arabský svět, a to převážně Egypt a Tunisko, na 600 tisíc západoevropských seniorů,“ řekl Radiožurnálu Beránek.

Příjezd tohoto druhu hostů je podle něj významný především pro provozovatele restaurací a kaváren. „Nejsou schopni chodit kilometry celý den, proto mnohem častěji navštěvují různé předzahrádky, kterých je v současné době v Praze dostatek, a v mnoha případech posedí dvakrát, třikrát, ale nezřídka i čtyřikrát během dne,“ vysvětluje Beránek.

Mag Consulting předběžně odhaduje, že Česko během Velikonoc navštíví 150 tisíc zahraničních návštěvníků, z nichž zhruba polovina zamíří do Prahy. Proti loňsku je to nárůst. „V loňském roce jsme udávali, že přijelo zhruba 120 tisíc zahraničních turistů,“ doplnil ředitel.

Martin Hromádka, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme