Zlevněná vejce jsou před Velikonocemi nejdražší od roku 2012. Průměrně stojí tři koruny za kus

Vejce ve slevových akcích dva týdny před Velikonocemi byla nejdražší za posledních sedm let. Vyplývá to z analýzy letáků, kterou provedla společnost Česká distribuční doručující akční letáky od obchodních řetězců. Řetězce totiž častěji zařazují do slev prémiová vejce. Meziročně zlevněná vejce zdražila o 23 procent a průměrně stála 3,07 koruny za kus. Firma analyzovala letáky sedmi největších řetězců.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vejce. Ilustrační foto.

Vejce ve slevových akcích byla nejdražší za posledních sedm let. (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Nejlevnější vejce stála podle analýzy 1,5 koruny, lokálně mohla být i levnější. Průměrná sleva byla letos 35 procent. Obyčejná vejce nabízená bez slevy meziročně zlevnila na 2,08 koruny.

Dvojí kvalita potravin jako nekalá obchodní praktika. Europoslanci schválili novelu chránící spotřebitele

Číst článek

Vejce od nosnic z halových chovů, volných výběhů a z ekologického zemědělství stojí podle firmy v průměru 5,53 koruny za jedno. Česká vejce v letácích stojí stejně jako dovozová.

Křepelčí vajíčka letos v akci vyšla průměrně na 2,74 koruny za kus, vejce uvařená natvrdo stála průměrně pětikorunu. Bílá vejce, která se dají lépe zdobit, stojí tři koruny za kus. Levnější vejce jsou obecně v balení po 30 kusech, letos v nich vejce stála 1,73 koruny za kus, loni 2,16 koruny.

Nejdražší byla vejce v roce 2012, kdy nastala „vaječná krize“. Cena vajec tehdy v prvních měsících roku stoupla k šesti korunám za jedno.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme