Velká Británie chce obnovit systém vratných lahví

Britové možná obnoví systém vratných lahví. Ty v 80.letech minulého století vytlačily levné plastové láhve a nápojové plechovky. Kampaň na ochranu anglického venkova podporuje také britský premiér David Cameron.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plnírna lahví - pivovar

Plnírna lahví - pivovar | Foto: Comstock Images

Podle tohoto návrhu by systém vratných lahví nebyl příliš nákladný, přispěl by k omezení objemu odpadu a tím ke zlepšení životního prostředí.

Premiér řekl, že požádá ministra pro životní prostředí Chrise Huhna, aby návrh zvážil. Britská media zaznamenávají, že podobné programy se obnovují i jinde ve světě například ve státě New York, v Austrálii, ve Švédsku a v Dánsku.

Britské maloobchodní konsorcium nicméně tvrdí, že obnovení systému vratných lahví by narušilo dosavadní recyklační programy a nemělo by velký vliv na snížení objemu odpadu.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme