Velká povodňová konta hlásí více než sto miliónů korun

Přes sto milionů korun se už shromáždilo na velkých povodňových kontech. Nejúspěšnější je to, které zřídila společnost Člověk v tísni. Na jejím účtu je k dnešku přes pětašedesát milionů korun. Společnost ze sbírky financuje hlavně rychlý úklid po záplavách, bude se ale podílet i na obnově obcí a chce také pomáhat lidem při rekonstrukci jejich domovů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Člověk v tísni uplatňuje důmyslný projev solidarity - tzv. Žlutou linku. Minuta hovoru stojí 60 korun a provolané peníze se podle Šimona Pánka z této společnosti převádějí na povodňové konto.

Žlutá linka má číslo 0900 60 90 40. Člověk v tísni už shromáždil několikanásobně více, než po záplavách na Moravě před pěti lety. U Červeného kříže je tomu přesně naopak. Podle zástupce šéfa jeho krizového štábu Josefa konečného se zatím na kontě sešlo 8 milionů, dalších deset je v příslibech.

Srovnatelně s rokem 1997 si vede vládní povodňové konto, říká mluvčí Státního fondu životního prostředí Věra Dřevíkovská. Je na něm už přes 32 milionů korun.

Milan Kopp, Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme