Velké německé firmy zpříjemní zaměstnancům Vánoce

Velké německé koncerny také letos vyplatí svým zaměstnanců 13., resp. 14. platy jako příspěvek k Vánocům. Podobně dostávají zaměstnanci přilepšení na dovolenou. Ekonomická situace v zemi ovšem také část firem vede k rušení mimořádných odměn.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční stromeček

Vánoční stromeček | Foto: Comstock Images

Mezi společnosti, které si i letos mohou dovolit vyplatit celé vánoční platy jsou energetický koncern E.on, ropná společnost Exxon Mobil, švédská nábytkářská Ikea, či tabákový koncern Philip Morris.

Naopak obchodní skupina Otto má jen na necelých 38 % finančního přilepšení a zbytek dostanou pracovníci v podobě poukázek na nákup zboží - jistěže ve firmě Otto.

Existují ovšem i zaměstnavatelé, kteří potěší až 150 % běžných měsíčních platů. Mezi nimi automobilku Opel, která ovšem hodlá postupně propustit 10 000 lidí.

Milan Kopp, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme