Verdikt ve sporu Microsoftu s Evropskou komisí se očekává až za několik měsíců

V Lucemburku skončilo slyšení ve sporu firmy Microsoft s Evropskou komisí. Evropský soud první instance má rozhodnout, zda komise jednala právně, když před dvěma lety udělila americké společnosti pokutu takřka půl miliardy eur. Ani pětidenní slyšení nedalo jasně najevo, na čí stranu se soud přikloní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce s PC

Práce s PC | Zdroj: AFP

13 soudců kladlo právním zástupcům firmy Microsoft a Evropské komise většinou technické otázky. Ani jedna strana nechtěla po skončení slyšení předjímat výsledek. Soud musí prostudovat obrovské množství technických informací a podrobností, než si na věc udělá jasný názor. Verdikt se proto očekává za několik měsíců, možná až příští rok.

Jak pro Microsoft, tak pro Evropskou komisi je výsledek velmi důležitý. V sázce je pověst a autorita Komise jako ochránce volné soutěže na trhu, ale také celkový podnikatelský model firmy Microsoft jako dodavatele operačního systému Windows, který je instalovaný na více než devadesáti procentech firemních i domácích osobních počítačů.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme