Veřejnost bude hlasovat o Absurditě roku

Češi letos mohou znovu vybírat nejnesmyslnější podnikatelskou povinnost. Společnost Bison & Rose už totiž počtvrté vyhlašuje soutěž Absurdita roku, českou anticenu, která je udílena institucím, které v Česku nejvíce komplikují podnikání.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podnikání

Podnikání | Foto: Alena Palečková

V minulosti tuto anketu vyhrála například vyhláškou stanovená povinnost, aby měl fyzioterapeut v ordinaci ledničku, dvě nášlapné váhy a velké zrcadlo.

Těsně druhé místo obsadila loni povinnost kontrolovaného přijít na správu sociálního zabezpečení s výpisem z obchodního rejstříku, který dosvědčuje existenci firmy, ačkoli samotný úřad si zástupce firmy zve proto, že firma existuje, a prokazované údaje jsou online zveřejňované Ministerstvem financí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná 4. ročník ankety Absurdita roku. Téma pro organizátora ankety Michala Kaderku.

Podle organizátora ankety Absurdita roku Michala Kaderky jde hlavně o to, iniciovat případné změny v legislativě a zamezit tvorbě nových absurdních ustanovení nebo duplicit v zákonech.

„Každým rokem obdržíme zhruba kolem sta různých návrhů. Shromažďují je jak jednotliví občané, tak i instituce, které se s podobnými nařízeními setkávají dnes a denně,“ řekl Kaderka Rádiu Česko a dodal:

„I díky naší anketě se daří některé absurdity právě v součinnosti s úřady řešit. Už se nám povedly čtyři takové akce, kdy byla nesmyslná opatření odstraněna.“

Hlasování bude podle Kaderky letos probíhat v online módu. Veřejnost se bude moci rozhodnout mezi sedmi návrhy.

Ondřej Černý, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme