Věřitelé Bestsportu rozhodli o reorganizaci. Pod svou taktovkou

Společnost provozující vysočanskou O2 arenu neskončí v konkurzu, ale projde reorganizací. Plán na záchranu krachující firmy schválila schůze věřitelů. Postupovat bude podle návrhu největších věřitelů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

právní zástupce společnosti Bestsport Adam Černý (vlevo) a předseda představenstva Richard Benýšek (vpředu vpravo)

právní zástupce společnosti Bestsport Adam Černý (vlevo) a předseda představenstva Richard Benýšek (vpředu vpravo) | Zdroj: ČTK

Věřitelé rozhodli o tom, že úpadek provozovatele O2 areny bude řešen reorganizací. Nepovede ji Bestsport, ale sami věřitelé. Ti hlasováním sebrali Bestsportu právo na přednostní vytvoření plánu reorganizace.

Přehrát

00:00 / 00:00

O rozhodnutí reorganizovat Bestsport informuje ze schůze věřitelů Barbora Kreuzerová

Věřitelé také odvolali insolvenční správkyni Danielu Urbanovou a na její místo ustavili insolvenčního správce Sazky Josefa Cupku. Věřitelé se domnívají, že právě provázanost Bestsortu a Sazky je nutné vzít v úvahu.

Pohledávek vůči Bestsportu je 62 a překračují 18,5 miliardy korun. Největším věřitelem je společnost Sazka, která uplatňuje 7,1 miliardy korun, insolvenční správkyně uznala nárok 6 miliard 830 milionů. Významným věřitelem vůči Bestsportu je také občanské sdružení Zelený ostrov - uplatňuje něco přes 5 miliard. Věřitelem je i agent držitelů dluhopisů - The Bank of New York Mellon, a to za 5,1 miliardy Kč.

V pátek valná hromada Bestsportu vyměnila celé vedení společnosti. Členy nového představenstva se stali Richard Benýšek a Petr Mandát za Českou obec sokolskou, Zdeněk Ertl za Sdružení sportovních svazů a Občanské sdružení Zelený ostrov a Petr Hrubec za Český olympijský výbor.

Milan Kopp, Barbora Kreuzerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme