Věřitelé Sazky chtějí zachovat provoz a získat zpět důvěru

Věřitelé Sazky usilují o zachování provozu zadlužené loterijní společnosti v úpadku a také o znovunabytí důvěry sázejících, kterým byli nuceni přestat vyplácet výhry. To je jeden z výsledků schůzky prozatímního věřitelského výboru. V pražských Vinohradech své plány, co dál se Sazkou, ladila pětice největších věřitelů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto)

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Schůzka byla kratší než se předpokládalo. Ani věřitelský výbor, ani insolvenční správce totiž od managementu Sazky nedostali požadované materiály o situaci ve společnosti, které potřebují pro rozhodování, kolik bude do Sazky potřeba napumpovat peněz. Zatím se část věřitelů shodla na tom, že připraví dostatečnou hotovost pro zajištění provozu.

„Budeme to muset dořešit až získáme vyjádření i dalších členů věřitelského výboru, jestli se k té nabídce připojí. Lhůta žádná není. Jen mohu říci, že příští týden opět ve středu bude další zasedání,“ říká předseda výboru advokát Josef Novotný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Schůzka věřitelů Sazky rozhodla, zajistíme provoz a důvěru

O mnoho sdílnější nebyl ani insolventní správce Josef Cupka. Toho alespoň může těšit, že večer představenstvo Sazky rozhodlo, že veškeré kroky v insolvenčním řízení bude generální ředitel Aleš Hušák muset konzultovat s vedením firmy.

Martin Drtina, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme