Veterinární správa zahájila další řízení s firmou Včelpo. Hrozí jí pokuta až milion korun

Firmě Včelpo hrozí další milionová pokuta od Státní veterinární správy. Společnost chtěla minulý týden ve spalovně zlikvidovat přes jedenáct tun závadného medu a dalších blíže neurčených surovin.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spalovna v Ostravě likviduje tuny závadného medu firmy Včelpo

Spalovna v Ostravě likviduje tuny závadného medu firmy Včelpo | Foto: Martin Knitl | Zdroj: Český rozhlas

Veterináři spalování zastavili právě kvůli manipulaci s neznámými tekutinami a informovali policii. „Navíc bylo zjištěno, že neodpovídá ani hmotnost,“ říká pro Radiožurnál mluvčí Státní veterinární správy Petr Majer.

Včelpo patří Českému svazu včelařů. Ten odhalil závadný med při nedávném auditu firmy. Neznámé tekutiny chtěl proto zlikvidovat, vysvětluje předsedkyně svazu Jarmila Machová. „V inventuře to nějak bylo pojmenované, na sudech to bylo nějak napsané, ale vevnitř bylo něco úplně jiného.“

Včelpo má za dřívější prohřešky od léta pozastavenou činnost, veterinární správu už požádalo o její obnovení. Svaz včelařů mezitím nabídl firmu k prodeji a kvůli zjištěným problémům podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Tomáš Kremr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme