Většina bank v Česku mění ceníky služeb

Ceníky služeb u většiny bank v Česku se ode dneška mění. Klienty tak čekají jiné poplatky za výběr z bankomatu, za vklad hotovosti přímo na přepážce nebo třeba za podání platebního příkazu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lidé čekají u bankomatu České spořitelny

lidé čekají u bankomatu České spořitelny | Foto: Marián Vojtek

Nejrazantněji se asi změny dotknou klientů eBanky a Raiffeisenbank. U eBanky například přijdou o výhodu známou z reklamního sloganu, nebudou už totiž moci z jakéhokoliv bankomatu vybírat za šest korun a 90 haléřů. Podle mluvčího obou bank Tomáše Kofroně zohledňují změny především spojování eBanky a Raiffeisenbank.

"Klienti eBanky nyní získávají za výběry měsíčně zdarma podobně, jako mají klienti Raiffeisenbank. Za třetí a další výběr se platí nově 9,90 korun. U klientů Raiffeisenbank je asi nejvýznamnější změnou navýšení poplatku za podání platebního příkazu přes sběrný box, která roste z devíti korun na 15 korun," upřesnil mluvčí.

Ve srovnání s ostatními zeměmi Evropské unie jsou přitom u nás poplatky bank spíše nadprůměrné, tvrdí šéfredaktor serveru Investuj.cz, Petr Zámečník.

"Pokud srovnáváme absolutní výši poplatků, tak jsme pod průměrem Evropské unie. V Evropské unii jsou platby zpravidla vyšší. Pokud se ale podíváme na poplatky vzhledem ke kupní síle obyvatel, respektive k hrubému domácímu produktu, tak jsou u nás poplatky spíše nadprůměrné. Ovšem zdaleka nedosahují úrovně, jaká je běžná například v Itálii, kde jsou tradičně nejvyšší poplatky v celé Evropské unii," dodal.

Vilém Janouš, Jitka Szászová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme