Většina Britů považuje státní náklady na olympiádu za příliš vysoké

Inspire a generation (česky Inspirujte generaci) je motto her letní olympiády v Londýně, které oznámili pořadatelé této obří akce. Ti začali odpočítávat 100 dní do okamžiku, kdy královna Alžběta II. olympiádu zahájí. Většina Britů se mezitím pozastavuje nad přílišnou nákladností celého podniku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Londýně se připomínalo na několika místech, že do startu zbývá 100 dní

V Londýně se připomínalo na několika místech, že do startu zbývá 100 dní | Zdroj: Reuters

„Očekávání jsou veliká a my je nezklameme,“ zavázal se předseda organizačního výboru her Sebastian Coe.

Na adresu motta olympiády legendární běžec na středních tratích prohlásil, že jde „o srdeční puls, o samotnou DNA“ celého megapodniku.

Pořadatelé prozradili, že během zahajovacího ceremoniálu přeletí nad hlavním městem slavná akrobatická letka Královského letectva Red Arrows.

64 procent respondentů vyjádřilo v anketě rozhlasové stanice BBC 5Live názor, že britský daňový poplatník zaplatil za pořádání her příliš mnoho. Současně ale 55 procent dotázaných uvedlo, že se peníze zhodnotí ve prospěch Velké Británie.

Rozpočet her se vyšplhal už skoro na čtyřnásobek částky, se kterou v roce 2005 Londýn vstupoval do boje o pořádání olympiády.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme