Víc jak tisíc lidí na Zlínsku přijde o práci

Zlínský obuvnický průmysl dostal největší ránu od prohlášení konkursu na akciovou společnost Svit. Od středy je v konkursu dceřinná společnost CEBO, která doposud zaměstnávala přes dva tisíce lidí. Vedení firmy se rozhodlo podat návrh samo na sebe kvůli ztrátě zakázek od americké firmy Timberland. Asi pro polovinu zaměstnanců to bude znamenat propuštění z práce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fronta na Úřadu práce

fronta na Úřadu práce | Foto: Uherský Brod

Firma Timberland byla pro zlínskou firmu, proslavenou především populární sportovní obuví Prestige, strategickým odběratelem a její zakázky představovaly 80 procent ročního obratu v hodnotě 1,5 miliardy korun. Podle předsedy představenstva společnosti Jiřího Mlejnka není možné americké zakázky nahradit, a bude proto následovat hromadné propouštění.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Mlejnek o propouštění ve firmě CEBO

"Podle současných propočtů minimálně 1100 zaměstnanců bude muset CEBO opustit ze současného počtu asi 2100 zaměstnanců. Pro další asi tisícovku zaměstnanců hledáme ve spolupráci s novým správcem konkursní podstaty možnost, jak tato pracovní místa zachovat a i v konkursu společnost alespoň omezeně provozovat," uvedl Jiří Mlejnek.

Marika Táborská, Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme