Více než tisícovka lidí v Karlovarském porcelánu dostane výpověď

Přibližně 1100 zaměstnanců firmy Karlovarský porcelán dostane tento týden výpověď. Pracovní poměr by jim měl skončit v závěru března, do té doby je zajištěna výroba.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovarský porcelán

Karlovarský porcelán | Zdroj: ČTK

Tento krizový scénář by mohl odvrátit jen prodej porcelánky, která je od 10. prosince v konkurzu. Do konce ledna vedení společnosti očekává nabídky od případných zájemců. Jak dnes uvedl insolvenční správce Tomáš Čermín, několik potenciálních kupců se už ozvalo.

"Předběžný zájem vyjadřuje řada investorů, k dnešnímu dni mám na stole jednu konkrétní nabídku na jeden závod, kde má investor zájem dál vyrábět porcelán a zaměstnávat většinu zaměstnanců."

"Máme předběžný termín do 31. ledna, takže tento týden očekáváme, že nám nabídky začnou teprve chodit, protože spousta lidí vyčkává," dodal insolvenční správce porcelánky.

V první polovině února se nabídky vyhodnotí a pak bude jasněji, jestli se bude vyrábět dál. Výpovědi jsou tedy jakousi prevencí, ke které porcelánka musela přistoupit. Pokud by došlo k prodeji společnosti, je na novém vlastníkovi, zda-li si ponechá zaměstnance či nikoliv.

K tématu si můžete také přečíst:
Porcela Plus jde do konkurzu
Proslulý výrobce porcelánu Rosenthal vyhlásil platební neschopnost

Marika Táborská, Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme