VIDEO: Vadí vám každodenní stlaní postele? Inteligentní peřina to udělá za vás, tvrdí její tvůrci

V dnešní době spotřební elektroniky máme chytré telefony, chytrá auta, kávovary, lednice a teď se k nim přidává i něco, co byste nejspíš nečekali - postel. Žijeme totiž v době, kdy se vám sama ustele. Trik spočívá v inteligentní peřině zvané Smart duvet. Její tvůrci slibují, že už si nikdy nebudete muset postel stlát sami, protože to chytrá peřina udělá za vás.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Postel

Postel | Foto: Fotobanka Pixabay

Jedna z autorek myšlenky přirovnává užívání inteligentní peřiny třeba k automatickým žaluziím, kdy stačí zmáčknout jeden knoflík a okno se zatáhne.

Zároveň prý ale také myslela na svého nemocného strýce, pro kterého je stlaní postele obtížným úkolem a inteligentní peřina by mu tak mohla pomoct.

„Pro kohokoliv, kdo má omezenou pohyblivost, může naše peřina znamenat znovuzískání samostatnosti. Bude stačit zmáčknout jedno tlačítko a jejich postel se ustele,“ uvedla pro BBC.

Podle autorů je Smart duvet také první řešení, které vám ustele postel každý den tak, jako byste byli v hotelu. Na serveru pro komunitní financování Kickstarter spustili kampaň, prostřednictvím které chtějí získat v přepočtu 750 tisíc korun, aby mohli zahájit výrobu.

V pokrývce jsou schované komory, které se dají nafouknout. To zajišťuje malý větrák schovaný pod postelí, který je s peřinou spojený hadicí. Podle videa to při stlaní vypadá, jako by peřina najednou ožila.

Dietní čokoláda o krok blíž: nová technologie by mohla snížit obsah cukru v sladkostech

Číst článek

Sama se zvedne a natáhne se do ukázkového ustlaného tvaru. Tvůrci slibují, že peřina půjde ovládat přes aplikaci v mobilním telefonu a budete si tak moci nastavit, kdy přesně chcete mít ustláno a pokrývku hezky nadýchanou. Na druhé straně je z videa poznat, že je peřina docela tlustá a proces stlaní by taky mohl neznalé návštěvě uštědřit hororový zážitek.

Na Kickstarteru je teď základní verze peřiy k dostání za v přepočtu pět tisíc korun. Kampaň končí 27. prosince a zatím získala přes polovinu potřebné částky. Peníze se tedy možná vyberou. Je ale otázkou, kolik lidí bude mít o takový vynález reálně zájem.

Matěj Štýs, dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme