Vítkovice Machinery Group postaví elektrárnu v Jihoafrické republice

Skupina Vítkovice Machinery Group uzavřela kontrakt za stovky milionů korun v Jihoafrické republice. Postaví tam uhelnou elektrárnu, která bude jednou z největších uhelných elektráren na světě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrárna (ilustrační foto)

Elektrárna (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Elektrárna se rozkládá na ploše téměř 1355 hektarů, skládá se ze šesti přibližně 800 MW jednotek a bude jednou z největších uhelných elektráren na světě. Časem by se měla stát nejmodernější uhelnou elektrárnou společnosti Eskom, která v Africe vyrábí zhruba 45 procent elektřiny.

Pokud Vítkovice uspějí při stavbě prvního kotle, mohou získat další kontrakty při stavbě následujících pěti jednotek. Do roku 2018, kdy má být projekt dokončen, se do něj zapojí až 12 tisíc lidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

O kontraktu Vítkovice Machinery Group v Jihoafrické republice mluvila Jitka Hanžlová

Hodnota zakázky je zatím ve stovkách milionů korun. Právě proto, že může být ještě větší, nechtějí Vítkovice částku zatím přesněji říci.

Firmě Hutní montáže ze skupiny Vítkovice se daří už delší dobu. Podnik má relativně stabilní zisky - například loni při tržbách přes jednu a čtvrt miliardy korun vytvořily zisk přes 100 milionů korun.

Mezi nejvýznamnější zakázky firmy loni patřily montáže energetických nadkritických kotlů ve Wilhelmshavenu a Moorburgu v Německu a v nizozemském Rotterdamu.

Montáže ocelových konstrukcí a technologií pro energetické komplexy a elektrárny loni tvořily téměř 90 procent tržeb firmy. Kromě energetických zakázek dělá firma také průmyslové a dopravní stavby, vodní díla nebo montáže pro těžební průmysl. Zaměstnává zhruba 700 lidí.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme