Vítkovice nemusí platit stamiliony za neodebranou elektřinu. Nejvyšší soud odmítl dovolání ČEZ Prodej

Akciová společnost Vítkovice nemusí platit stamiliony korun za neodebranou elektrickou energii. Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání firmy ČEZ Prodej, která žalobu na Vítkovice podala. Ve sporu šlo o bezmála 386 milionů korun plus úroky, dohromady téměř půl miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEZ (ilustrační foto)

ČEZ (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Výsledek dovolacího řízení je patrný z justiční databáze a potvrdila jej Lucie Olšarová, mluvčí Krajského soudu v Ostravě, který spor řešil jako první instance. Nejvyšší soud zatím důvody svého rozhodnutí nepublikoval.

ČEZ do konce roku prodá své bulharské firmy. Jednat bude s pěti zájemci

Číst článek

Společnost ČEZ Prodej peníze žádala jako náhradu škody za neodebranou energii. Vítkovice prý porušily smlouvu o dodávce elektřiny v roce 2011, když neodebraly elektřinu v celkovém objemu necelých 600 gigawatthodin, protože změnily dodavatele, což smlouva neumožňovala.

Vítkovice tehdy označily požadavky ČEZ za neoprávněné. Zdůvodňovaly to tím, že nakupují elektřinu přes operátora trhu a žádnou platnou smlouvu se společností ČEZ Prodej na dodávky v roce 2011 neuzavřely. Soudní spor se táhl pět let, justice se nakonec přiklonila na stranu Vítkovic.

Vítkovice, a. s., zastřešují energetické, právní, logistické a další služby pro strojírenskou skupinu Vítkovice Machinery Group. ČEZ Prodej tvoří součást koncernu ČEZ.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme