Vítkovice Steel vyplatí odcházejícím ocelářům vysoké odstupné

Propuštění zaměstnanci společnosti Vítkovice Steel dostanou kromě dvouměsíčního odstupného až 12násobek průměrného měsíčního platu navíc, a to v závislosti na počtu odpracovaných let. Firma jim také vyplatí až 70tisícový sociální příspěvek a odměny za absolvování rekvalifikačního kurzu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ocelárna

Ocelárna | Foto: Tomáš Adamec

Informoval o tom předseda představenstva Dmitrij Ščuka. „Povoz potrvá v plné míře až do konce – do 30. 9. – s tím, že pokud bude třeba, zachováme nějaký tým, který se bude podílet na rekultivaci,“ dodal.

Firma zavírá ocelárnu v Ostravě po sto letech provozu, protože nedodržuje limit pro polétavý prach. Do odprášení investovat nechce a bez něj dál vyrábět nemůže. Na prodloužení provozu už přitom Vítkovice Steel v minulosti dostala několikrát výjimku.

Ocelárna už několik let bojovala s odstávkami provozu a zaměstnance posílala domů na nucenou dovolenou. Ti už nyní vědí jistě, že v září v ocelárně skončí. Klíčové rozhodnutí o uzavření oznamuje firma s půlročním předstihem.

O zaměstnání přijde zhruba 350 lidí. Další provozy chce společnost Vítkovice Steel rozvíjet a dál vyrábět například lodní plechy.


Zvětšit mapu

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme