Vláda bude jednat o zjednodušení čerpání evropských dotací

Ministerstvo chce zjednodušit pravidla pro čerpání peněz z Evropských fondů. Například pokud žadatel o dotace poruší rozpočtovou kázeň, musí platit penále. O jeho prominutí ovšem za současného stavu může požádat zpětně i po několika letech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze. Ilustrační foto.

Peníze. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Nová legislativa navrhuje zavedení propadové lhůty a to po jednom roce. Materiál měla vláda projednat už v lednu. vysvětluje, proč se dostává ministrům na stůl až dnes.

„My jsme nejenom legislativní, ale i věcnou část pojali tak, že jsme předtím, než jsme materiály poslali do meziresortních řízení, široce diskutovali se všemi dotčenými orgány,“ vysvětlil ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška.

České firmy zatím využily přes 106 miliard korun z celkových 700 miliard, které mohou do roku 2013 vyčerpat. V návrhu, se kterým jde Vondruška na vládu, je například také zefektivnění převodu peněz z Národního fondu a státního rozpočtu.


Jan Herget, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme