Vláda chce dát krajům větší podíl z daňových příjmů

Šestnáct namísto dosavadních tří procent z daní by měly od příštího roku dostávat kraje. Shodla se na tom vláda na výjezdním zasedání v Karlových Varech. Návrh musí ještě schválit parlament. První verzi zákona o rozpočtovém určení daní v listopadu poslanci zamítli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

výjezdní zasedání vlády

výjezdní zasedání vlády | Foto: Ivan Babej

Podle nového návrhu zákona o rozpočtovém určení daní by mohly jednotlivé kraje od příštího roku dostávat více financí z daňových příjmů státu. "Kraje by navíc měly získat zhruba 65 miliard Kč," naznačil možné navýšení premiér Vladimír Špidla.

Dosavadní podíl z daňových příjmů státu kraje často kritizovaly. Nový návrh zákona jim vyhovuje. "Věřím tomu, že tento návrh zákona projde bez problémů i Poslaneckou sněmovnou," reagoval na rozhodnutí kabinetu karlovarský hejtman Josef Pavel.

Vláda dnes také jednala o problémech karlovarského regionu. Přislíbila zajištění financí pro dokončení rychlostní komunikace R6 mezi Prahou, Karlovými Vary a Chebem do roku 2010. Do začátku prázdnin pak chce kabinet obnovit diskuzi o privatizaci hotelu Thermal, který je stále ve vlastnictví dceřinné společnosti Fondu národního majetku.

Zdeněk Trnka, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme