Vláda chystá prodej akcií ČEZu

Vláda premiéra Mirka Topolánka chce postupně prodat 16 procent akcií energetické společnosti ČEZ. V České televizi to uvedl ministr financí Vlastimil Tlustý s tím, že prodej by měl být uskutečněný postupně přes pražskou burzu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

elektrárna

elektrárna | Foto: Jan Rosenauer

"To je privatizace tou nejtransparentnější a nejprospěšnější metodou. A to je pomalé, postupné odprodávání akcií, které drží stát přes burzu. To znamená oživení na pražské burze, znamená to příležitost pro drobné investory. Chceme je uvolňovat pozvolna proto, aby se to neprojevilo na ceně akcií ČEZu," řekl Tlustý.

Stát by si i po prodeji části akcií uchoval v ČEZu většinový podíl - v současnosti vlastní 67 procent akcií. Mělo by se začít v příštím roce. Podle Bohuslava Sobotky z ČSSD ale není na prodej vhodná doba.

Petr Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme