Vláda láká kvalifikované pracovníky

Vláda k nám chce přilákat více kvalifikovaných zahraničních pracovníků. Pilotní projekt umožňuje cizincům z vybraných zemí získat poměrně rychle povolení k trvalému pobytu - během dvou a půl roku. Nemusejí na ně tedy čekat jako ostatní deset let. Dosud se tyto výhodnější podmínky vztahovaly pouze na občany Chorvatska, Bulharska a Kazachstánu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

uživatel u počítače

uživatel u počítače | Foto: Abilympics

Od podzimu k nim přibudou i Bělorusko a Moldavská republika. Podle Věry Ivanovičové z ministerstva práce a sociálních věcí je ale zajištěno, aby cizinci obsadili pouze ta místa, o která nemají čeští uchazeči zájem.

"Ono povolení k zaměstnání může pracovní úřad vydat pouze tomu zaměstnavateli, který prokáže, že na uvedené volné pracovní místo nemůže získat pracovníka z České republiky a nebo z dalšího státu Evropské unie. Takže tato podmínka je opravdu velice tvrdá pro účastníky projektu, ale na druhé straně chrání pracovní trh v naší zemi," poznamenala Ivanovičová.

Milan Kopp, Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme