Vláda má projednat pomoc trhu s druhotnými surovinami

Odblokování podpory výstavby spaloven komunálního odpadu ze státních peněz. To je jedno z opatření ministerstva průmyslu a obchodu, které dnes předloží vládě šéf resortu Vladimír Tošovský.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

železný šrot

železný šrot | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Chce tak předejít dalším problémům s druhotnými surovinami. O návrhu Českému rozhlasu více řekl mluvčí ministerstva Tomáš Bartovský:

"Náš návrh ale obsahuje i například podporu výroby tepla z druhotných energetických zdrojů a této problematice by se měla nově věnovat také meziresortní rada pro druhotné suroviny."

Kromě debaty o kandidátovi na eurokomisaře kabinet dál čeká například i návrh, podle kterého by jednorázové odškodnění českých obětí komunistického režimu mohli získat jejich pozůstalí i bez českého občanství. Kabinet má také debatovat o tom, zda mají být zachovány podmínky zaměstnávání akademiků na dobu určitou.

Milan Kopp, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme