Vláda má rozhodnout o pomoci zemědělcům postiženým povodněmi

Vládní kabinet dnes rozhodne o finanční pomoci zemědělcům postiženým loňskými povodněmi. Desítky miliónů korun chce kabinet použít ze státního dluhopisového programu. Záplavy připravily zemědělce o hospodářská zvířata, zničily lesní porosty, rybníky i zásoby krmiva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sídlo vlády

sídlo vlády | Foto: Jan Rosenauer

Mnozí z nich přišli o traktory a kombajny , bez kterých dále nemohou hospodařit. Lidem na Novojičínsku při záplavách uhynuly koně, ovce a přišli o zásoby krmiva. Velká voda také zničila pole.

Přehrát

00:00 / 00:00

Starostka Kunína Dagmar Novosadová o naléhavosti pomoci

Kabinet plánuje, že do postižených oblastí pošle pět desítek miliónů korun ze státního dluhopisového programu. Starostka Kunína Dagmar Novosadová říká, že pomoc státu je potřebná:

"Povodeň nám přidala hodně práce. Kunín patří k těm poškozenějším obcím, máme škody ve výši 110 milionů korun - žádná legrace to není. Vzhledem k tomu, že máme 30 milionů dluhů, tak už končí opravdu končí veškerá zábava a je to jenom o práci."

Milan Kopp, Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme