Vláda projedná začlenění ČSA do Českého aeroholdingu

Vláda dnes bude jednat o dokončení Českého aeroholdingu. Po roce a půl by tak došlo ke sjednocení letecké dopravy v Česku. Poslední firmou, která má být do struktury letecké dopravy začleněna, jsou České aerolinie. Do Českého aeroholdingu už přitom patří všechny původní dceřinné společnosti ČSA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České aerolinie (ČSA)

České aerolinie (ČSA) | Foto: Tomáš Adamec

„Cílem předloženého materiálu je dokončení procesu restrukturalizace všech subjektů, které působí v oblasti letecké dopravy, ať už se jedná o pozemní služby nebo o služby ve vzduchu,“ řekl náměstek ministra financí Zdeněk Zajíček.

„Výhody vyplývají z toho, co už vláda rozhodla. Vytvoření aeroholdingu tak, aby byly jednotlivé služby, které poskytují, od sebe odděleny, ale přitom zároveň působily v rámci jedné velké společnosti, společnosti Český aeroholding,“ dodal Zajíček.

Sjednocení letecké dopravy a vznik aeroholdingu si vláda vytyčila před rokem a půl. Jen za loňský rok utržil jednotný Český aeroholding více než 300 milionů korun.

Igor Maňour, Marie Sýkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme