Vláda schválila privatizaci Aera Vodochody

Zájemci o privatizovanou společnost Aero Vodochody se mohou do soutěže přihlásit do poloviny prosince. Harmonogram privatizace firmy schválila vláda. Uchazeči o Aero musí splnit deset kvalifikačních předpokladů, které jim umožní pokračovat v tendru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aero L-159 Alca

Aero L-159 Alca | Foto: Jan Kouba

Nesmí být například dlužníkem v prodlení u pohledávek, jejichž věřitelem je Česká konsolidační agentura nebo společnost Aero. Podle ministra financí Bohuslava Sobotky zájemce také nesmí proti Aeru vést soudní či rozhodčí řízení.

Dvoukolové výběrové řízení se podle Sobotky uskuteční v režii České konsolidační agentury. V prvním kolem budou muset investoři splnit kvalifikační kritéria, která se budou týkat jejich podnikatelských záměrů se společností Aero Vodochody a schopnosti dodržet závazky, které má Aero zejména k ministerstvu obrany. "Jediným kritériem ve druhém kole bude cena," dodal ministr.

Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme