Vláda schválila výdaje rozpočtu do roku 2014

Vláda Petra Nečase schválila střednědobé výdajové rámce na roky 2012 až 2014. Ty počítají s deficitem pro příští rok ve výši tři a půl procenta HDP a s deficitem 1,9 procenta pro rok 2014.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Kalousek 23.3.2011

Miroslav Kalousek 23.3.2011 | Foto: Filip Jandourek

To podle ministra financí Miroslava Kalouska odpovídá strategii vlády dosáhnout do roku 2016 vyrovnaných rozpočtů. Kalousek ocenil, že kabinet schválil výdajové rámce jednomyslně.

„Musím říci, že si velmi vážím jednomyslného rozhodnutí vlády o příští trajektorii snižování deficitu a o fiskální strategii vlády České republiky. Schvalovali jsme střednědobé výdajové rámce, což je nesmírně důležitý instrument finanční disciplíny. Trajektorie není stanovena pouze výší deficitu, ale je také zastropována absolutní výší výdajů,“ řekl Kalousek.

Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme