Vláda uvažuje o sjednocení výběru zdravotního a sociálního pojištění

Ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach navrhuje sjednocení výběru zdravotního a sociálního pojištění pod střechu České správy sociálního zabezpečení. Vláda schválila ministrův záměr a ministerstvo teď začíná vymýšlet, jak by celý systém fungoval.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Podle mluvčí ministerstva Kateřiny Beránkové ubyde lidem hlavně papírování: "Ministerstvo práce a sociálních věcí si od tohoto slibuje především zjednodušení systému a úspěch při výběru pojistného."

To že je správa sociálního zabezpečení ve výběru pojistného opravdu úspěšná potvrzuje i její mluvčí Štěpánka Mikešová

"Například úspěšnost výběru pojistného v roce 2005 byla téměř 100%, přesně to bylo 99,89 %. V okamžiku, kdy dochází k tomu, že nám lidé neplatí pojistné, používáme opět všechny zákonné prostředky, to znamená soudní nebo, správní výkony rozhodnutí."

Ministr Škromach by rád zrealizoval svůj nápad co nejdříve, aby nový systém fungoval už od ledna 2007, ale musí se napřed dohodnout s ministerstvem zdravotnictví. A to má k návrhu řadu výhrad.

Milan Kopp, Ondřej Kubala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme