Vláda zvýšila minimální mzdu

Minimální měsíční mzda se od 1. ledna 2002 zvýší na 5700 korun. Minimální hodinová mzda stoupne z 30 na 33,9 koruny. Vláda tak podle jejího mluvčího Libora Roučka chce zvýraznit rozdíl mezi čistým minimálním příjmem a životním minimem. Slibuje si také vyšší motivaci k práci. Čistý měsíční příjem samostatně žijící zaměstnané osoby převýší životní minimum, které je nyní 4100 korun, o 15 %.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Místopředseda kabinetu Vladimír Špidla zdůraznil, že částka minimální mzdy nebyla stanovena náhodou. Cílem je právě převýšení této mzdy o 15 % nad životní minimum. Premiér Zeman vyjádřil zájem vlády na zvýšení ceny práce.

Dluh, který má ministerstvo obrany u Aera Vodochody bude převeden na britskou Standard Chartered Bank. Rozhodla o tom vláda, podle které tak bude zajištěno financování projektu armádního bitevníku L-159. Ministerstvu obrany na něj chybí asi 6 miliard korun. Vládní mluvčí Libor Rouček tvrdí, že se stát nijik nezadluží, protože výrobce zameškal řadu termínů.

Milan Kopp, Dušan Valenta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme