Vládci peněz přesvědčeni o hospodářském oživení

Závěrečný den mají před sebou účastníci jednání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky ve Washingtonu. Důkazem sílící stability světového finačního systému je podle nich to, že se argentinská a turecká hospodářská krize nepřelily do okolních zemí. Proti zasedání protestovaly v ulicích americké metropole desítky tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

šéfové Světové banky a MMF

šéfové Světové banky a MMF | Zdroj: ČTK

Vyjadřovaly nesouhlas s Američany vedenou válkou proti teroru, protestovaly proti izraelským vojenským operacím na západním břehu Jordánu a proti globalizaci. Na rozdíl od předchozích let, kdy docházelo ke srážkám mezi odpůrci globalizace a policií, byli demonstranti pokojní.

Světová banka v poslední den svého washingtonského zasedání představila Plán vzdělání pro všechny. S jeho pomocí chce bojovat proti negramotnosti a chudobě v nejzaostalejších zemích. Jednání Světové banky a Mezinárodního měnového fondu po celou dobu sledovala severoamerická zpravodajka Českého rozhlasu Olga Krupauerová. Plánem vzdělání pro všechny chce banka bojovat proti chudobě radikálním zvýšením školní docházky v nejchudších státech.

Přehrát

00:00 / 00:00

O. Krupauerová: Jednání finančníků

Milan Kopp, Jaroslav Hausdor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme