Vladimír Dlouhý: Janotův protikrizový balík bych podpořil

Balík rozpočtových a legislativních opatření ministra financí Eduarda Janoty prozatím nechtějí lídři obou největších politických stran - ODS a ČSSD - podpořit. Ministr financí navrhuje například zvýšení daně z přidané hodnoty či nárůst spotřební daně z benzinu a nafty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Dlouhý

Vladimír Dlouhý | Foto: Petra Čechová

Posílením příjmů rozpočtu a zásadními škrty ve výdajích by chtěl Eduard Janota docílit toho, aby se deficit zastavil příští rok na 160 miliardách korun.

Člen Národní ekonomické rady vlády a bývalý ministr průmyslu Vladimír Dlouhý Radiožurnálu řekl, že ministrem financí navrhovaná opatření pro příští rok by jednoznačně podpořil.

"Myslím si, že to, co předložil ministr Janota pro rok 2010, podporuji téměř bez výjimky, jednoznačně," uvedl v dnešních Dvaceti minutách Radiožurnálu.

"Ta ambice dostat deficit hodně rychle dolů, přitom jak máme nízký dluh, si myslím je hodně velká, ale to je pak už trošku na novou vládu, která bude mít ten střednědobý horizont minimálně čtyř let, doufejme," dodal Vladimír Dlouhý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Dlouhý o návrzích ministra Janoty

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz. Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Přečtěte si také:
J. Paroubek: Schodek státního rozpočtu by mohl být do 180 miliard
Ministr financí Janota navrhne zvýšit daň z přidané hodnoty
Schodek rozpočtu na příští rok se může vyšplhat na 250 miliard
Výkonnost české ekonomiky rekordně klesla
Schodek státního rozpočtu se vyšplhal na 76 miliard korun
MF musí kvůli krizi připravit nové varianty státního rozpočtu na příští rok

Marika Táborská, Martin Veselovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme