Vládní koncepce financování sportu bude až za rok

Vládní koncepce podpory sportu se o rok odkládá. Materiál má jasně určit priority státu a definovat sporty, které získají největší podporu. Jde především o finance.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžci

Běžci | Foto: Atletický oddíl Hvězda SKP Pardubic

Česká republika v podpoře sportu dlouhodobě zaostává ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi. "Chceme koncepci sportu v České republice mít hotovou v září. A pokud možno s ní vyjít na světlo co nejdříve, jakmile bude relevantně hotová," řekl náměstek ministryně školství Jan Kocourek s tím, že ministerstvo si je ale vědomo i politické situace.

"Takže termín, polovina roku 2010, je opravdu pojistkou proti nenadálým situacím," vysvětlil Kocourek, proč se příprava koncepce odkládá.

Podle předsedy Českého atletického svazu Libora Varhaníka český sport jasnou vizi rozhodně potřebuje. "Určitě by to vneslo nový pohled na preferenci určitých sportů podle úspěšnosti. Nemyslím si ale, že by roční odložení bylo ohrožující nebo smrtící pro nějaké sportovní odvětví," řekl Varhaník.

Prioritu by měly mít sporty, ve kterých naši reprezentanti dosahují nejlepších výsledků na Olympijských hrách nebo mistrovstvích.

Přečtěte si také:
Český sport chudne, Sazka neplatí

Jan Herget, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme