Vlastník Nové Huti nemůže bojovat o Vítkovice Steel

Privatizační komise nepustila do boje o státní podnik Vítkovice Steel vlastníka Nové Huti. Ocelářský tygr Mittal Steel je se státem delší dobu ve sporu. Česká strana tvrdí, že Indové předražují ceny surového železa a chce po nich zhruba jednu miliardu korun. Mittalové zase chtěli vysoudit 350 miliónů korun za železo, které Vítkovicím prodali. Nečekaně však žaloby stáhli, aby se privatizace o poslední velký státní podnik v Ostravě mohli zúčastnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovice Steel

Vítkovice Steel | Foto: Vítkovice Steel a.s.

Šéf privatizační komise Martin Pecina ale říká, že je takový krok neobměkčil. "Nestačí nám to, protože my je žalujeme a domníváme se, že jsme v právu. Nabídli jsme dohodu o narovnání a oni ji neakceptují. Chceme po nich jednu nebo 2 miliardy, podle toho jak rozhodne soud. Každopádně chceme snížit ceny surového železa."

Společnost Mittal Steel už dříve avizovala, že když je české úřady do boje o vítkovické hutě nepustí, podají stížnost u Evropské komise a nevyloučila ani arbitráž proti České republice.

Markéta Kaclová, Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme