Vodafone zruší 11 tisíc pracovních míst. Firma po celém světě zaměstnává kolem 100 tisíc lidí

Britská telekomunikační společnost Vodafone Group hodlá v následujících třech letech zrušit 11 tisíc pracovních míst. Firma, která působí také v České republice, to v úterý oznámila v tiskové zprávě. Vodafone po celém světě zaměstnává kolem 100 tisíc lidí. Plánované snižování počtu zaměstnanců je nejrozsáhlejší v historii podniku, uvedla agentura Reuters.

Aktualizováno Londýn (Aktualizováno: 9:34 16. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V ústřednové části mobilní sítě se stala neočekávaná hardwarová chyba

Vodafone chce seškrtat pracovní místa (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

Vodafone rovněž oznámil, že tržby v uplynulém finančním roce zvýšil pouze o 0,3 procenta na 45,7 miliardy eur, tedy zhruba 1,1 bilionu korun.

„Náš výkon není dostatečně dobrý,“ uvedla v úterý nová šéfka podniku Margherita Della Valle. „Mými prioritami jsou zákazníci, jednoduchost a růst. Naši organizaci zjednodušíme a vymýtíme složitost, abychom obnovili konkurenceschopnost,“ doplnila.

Operátoři zaznamenávají rozšíření používání 5G sítě. S hlavní fází výstavby se ale teprve začne

Číst článek

Vodafone už v letošním roce ohlásil plány na zrušení asi jednoho tisíce pracovních míst v Itálii. Podle zpráv médií by firma chtěla zrušit také asi 1300 pracovních míst v Německu.

Firma Vodafone vznikla 1. ledna 1985. Původně spadala pod společnost Racal Telecom, licenci na provozování telefonní sítě získala v roce 1983. O dva roky později pak vznikl Vodafone jako přidružená firma.

V roce 1991 se firma osamostatnila a změnila název na Vodafone Group. Ve stejném roce spustila první síť GSM ve Velké Británii.

Název společnosti odkazuje na slova VOice-DAta-FONE. Ústředí Vodafonu je v Londýně a v menším městě Newbury. Jedna z nejznámějších britských společností je přítomna i na českém trhu. V roce 2005 koupila operátora Oskar Mobil. Vodafone Czech Republic má podle svých internetových stránek přes 4,5 milionu zákazníků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme