Volání na policii bude dražší

Volání na policii nás bude stát o něco více. V současné době probíhá celorepublikové přečíslování telefonních policejních ústředen. Zdánlivě jednodušší volání na policii však platí podle zvláštního tarifu. Volání na policii, která bude mít na celém území České republiky jednotné počáteční trojčíslí 974, má totiž jeden háček.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefon

telefon | Foto: Jan Rosenauer

Nyní sice máme možnost volat za jednotný tarif po celé republice, ale bude to o něco dražší. Potvrdil to mluvčí Českého Telecomu Vladan Crha. "Tato čísla jsou zpoplatněná jenotným celorepublikovým arifem. Jedná se o korunu 1,55 v silném provozu, tedy ve špičce, a 85 haléřů mimošpičku ve slabém provozu."

Při volání na oddělení na druhém konci republiky tedy ušetříme, otázkou zůstává, jak často je využijeme. Obvykle totiž voláme na nejbližší policejní oddělení a místní hovor v nejrozšířenějším tarifu Home Standard nás vyšel na korunu čtyřicet.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme