Volání z mobilů je ode dneška v zemích Evropské unie levnější

Ode dneška se snižují ceny za roamingová volání. Podle nařízení Evropské unie dochází ke zlevnění příchozích i odchozích hovorů už podruhé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonování

telefonování | Foto: Comstock Images

Evropská unie stanovila maximální ceny za minutu volání v rámci roamingu už loni v létě. Teď se limity snižují o dalších několik eurocentů. Mobilní operátoři tak mohou účtovat maximálně 46 eurocentů za odchozí a 22 eurocentů za příchozí hovory. Ceny roamingu u českých mobilních operátorů by tak měly klesnout asi o 3 koruny 50 haléřů za volání a 2 koruny za přijetí hovoru v cizině - zemi Evropské unie.

Ke třetí vlně snížení cen dojde podle unijního nařízení zase za rok. Komisařka pro informační technologie Viviane Redingová chce ale toto tříleté období prodloužit a usilovat bude také o stanovení maximálních cen zpráv SMS posílaných v rámci roamingu.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme