Volání z pevné linky na mobil zřejmě zlevní

Telefonování z pevné linky na mobilní telefon by mohlo být od dubna levnější. Český telekomunikační úřad uvedl, že od příštího měsíce sníží maximální cenu za propojení sítí, kterou si operátoři platí mezi sebou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tlačítka telefonního přístroje

Tlačítka telefonního přístroje | Foto: Jan Rosenauer

Snížení ceny povede k zlevnění volání pro koncové uživatele, zatím se však neví, kdy se tak stane, řekl Radiožurnálu Vladan Crha, mluvčí největšího operátora pevných telefonních linek Českého Telecomu.

"Konkrétní termín nebo konkrétní čísla vám v tuhle chvíli nejsem schopen dát, protože s tímto rozhodnutím jsme se seznámili teprve dnes. Na druhou stranu je zřejmé, že i přes ten mírný pokles pořád propojovací ceny pro volání z pevné do mobilní sítě jsou několikanásobně vyšší než v opačném směru, tedy když se volá z mobilní do pevné sítě, což samozřejmě výrazně znevýhodňuje právě operátory pevných telefonních linek oproti operátorům mobilním."

David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme