Volba operátora se rozbíhá jen pomalu

Možnost volby telefonního operátora se rozbíhá jen velmi pomalu, i když podle zákona je přístupná už od 1. července. Masivnější nástup konkurence lze čekat spíš až ke konci roku, kdy bude možná takzvaná přenositelnost čísel. Zákazník bude mít u všech operátorů zajištěné totožné telefonní číslo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

klávesnice telefonu

klávesnice telefonu | Foto: Jan Rosenauer

Jak Radiožurnálu řekl předseda Českého telekomunikačního úřadu David Stádník, na vině přežívajícího monopolu je i malá informovanost uživatelů sítě o možnosti volby operátora.

"Předpokládejme, že tak jako v zemích západní Evropy se i u nás objeví nějaké počítačové firmy, které budou dnes a denně zkoumat příslušné ceníky a budou nás bombardovat s tím, přes koho ten který den, v kterou hodinu máme volat, protože to pro nás bude výhodnější, a na základě toho si budeme řídit náš provoz."

Už teď je ale podle Stádníka volba operátora v některých lokalitách možná. "Abychom nejmenovali konkrétního operátora a nedělali mu reklamu, tak u jednoho už taková nabídka vlastně je. Nabízí určitou - řekněme - slevu nebo nabídku pro uživatele, aby využili jeho služeb, a ta je o hodně levnější než u Českého Telecomu."

Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme