Volkswagen podepsal smlouvu o výstavbě továrny v Rusku

Automobilka Škoda míří ve velkém do Ruska. V Moskvě dnes podepsali zástupci Škody auto a ruské vlády smlouvu o výstavbě nového montážního závodu koncernu Volkswagen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volant ve voze

Volant ve voze | Foto: Jan Rosenauer

Dozorčí rada Volkswagenu už před časem rozhodla, že v Rusku vybuduje vlastní závod, zatím ale tajila kde. Teď už je jisté, že bude v Kalužské oblasti jižně od Moskvy.

Automobilka získala pozemek o rozloze 400 hektarů, s inženýrskými sítěmi a ideální dostupností k železnici. Na investici za více než 400 milionů eur čekal ruský stát s napětím, o projekt se zajímal také prezident Vladimir Putin.

Volkswagen plánuje, že ročně vyrobí v nové továrně na ruském území přes 115.000 vozů. První auto by mělo být smontováno v druhé polovině příštího roku. Půjde především o Škodu Octavii, která je na ruském trhu velmi oblíbená. Poté se zřejmě začne s produkcí nového modelu Volkswagen Polo.

Souběžně se v novém závodě bude budovat kompletní výroba se svařovnou, lakovnou a montáží. Zahájení jejího provozu je plánováno na první polovinu roku 2009.

Petr Vavrouška, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme