Volkswagen svolává do servisu statisíce vozů. Nutná úprava softwaru se týká i škodovek

Německý automobilový koncern Volkswagen svolává do servisů velké množství vozů k úpravě softwaru pro brzdový systém. V samotném Německu se opatření týká zhruba 385 tisíc aut značek VW, Audi a Škoda. Informoval o tom v pátek časopis kfz-betrieb, neposkytl však informace o situaci v jiných zemích. Mluvčí Volkswagenu podle agentury DPA jeho zprávu potvrdil.

Tento článek je více než rok starý.

Wolfsburg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automobilka Volkswagen

Automobilka Volkswagen | Zdroj: Reuters

Ve svolávaných automobilech podle časopisu kfz-betrieb hrozí, že brzdový systém nedokáže zajistit stabilitu vozu v některých mezních situacích, například při přetáčivosti, nedotáčivosti či plném brzdění.

Opatření zahrnuje automobily Škoda Octavia a Superb vyrobené v období od 1. června 2008 do 1. června 2009. V Německu se týká zhruba 36 100 škodovek, píše kfz-betrieb na svých internetových stránkách.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě. Loni navíc vystřídal japonského konkurenta Toyota v čele světového automobilového trhu, když navzdory skandálu s měřením emisí zvýšil globální prodej o téměř čtyři procenta na rekordních 10,3 milionu vozů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme