Volkswagen v Česku svolává 12 tisíc aut kvůli úpravě brzdového systému

Akce automobilového koncernu Volkswagen, který svolává do servisů velké množství vozů k úpravě softwaru pro brzdový systém, se v Česku týká zhruba 12 tisíc vozů. U značky Škoda se svolávací akce dotkne některých modelů Octavia vyrobených od 1. června 2008 do 1. června 2009. Uvedl to mluvčí Škoda Auto Zbyněk Straškraba. V Německu se opatření týká zhruba 385 tisíc aut značek VW, Audi a Škoda.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen (ilustrační foto)

Volkswagen (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Ve svolávaných automobilech podle časopisu kfz-betrieb hrozí, že brzdový systém nedokáže zajistit stabilitu vozu v některých mezních situacích, například při přetáčivosti, nedotáčivosti či plném brzdění. V Německu je do servisů svoláváno zhruba 36 100 škodovek, píše kfz-betrieb na svých internetových stránkách.

"U vozů Škoda Octavia se v důsledku termomechanického přetížení může poškodit ukostření. To vede k výpadku systému ABS/ESP. U všech dotčených vozidel je nutno aktualizovat software," řekl Straškraba.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě. Loni navíc vystřídal japonského konkurenta Toyotu v čele světového automobilového trhu, když navzdory skandálu s měřením emisí zvýšil globální prodej o téměř čtyři procenta na rekordních 10,3 milionu vozů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme